Elise Mertens wint eerste groepsmatch in China

Elise Mertens wint eerste groepsmatch in China

Elise Mertens (WTA 18) is goed begonnen aan de WTA Elite Trophy (2.419.844 dollar) in Zhuhai. In haar eerste groepsmatch op het Chinese hardcourt was de 23-jarige Limburgse vandaag in drie sets te sterk voor de Griekse Maria Sakkari (WTA 22). Het werd 6-2, 3-6 en 6-1 na een uur en 44 minuten tennis. Mertens (het zesde reekshoofd) en Sakkari (het negende reekshoofd) stonden voor de zevende keer tegenover elkaar. Eerder dit jaar had de Griekse op het graveltoernooi van Rabat Mertens verslagen en de stand zo op 3-3 gebracht.

Voor de 24-jarige Sakkari is het toernooi, ook bekend als de B-Masters, afgelopen. Gisteren verloor ze in de Roos-groep immers ook al van Aryna Sabalenka (WTA 14). De Wit-Russische is de vaste dubbelpartner van Mertens, samen werken ze volgende week de WTA Finals (de Masters) af in Shenzhen. Mertens en Sabalenka zullen vrijdag in een onderling duel uitmaken wie de groep wint en doorstoot naar de halve finales.

Vorig jaar debuteerde Mertens op WTA Elite Trophy. Ze won haar eerste match tegen de Estse Anett Kontaveit, maar verloor daarna van de Duitse titelverdedigster Julia Görges. Die ging op haar beurt in de halve finales onderuit tegen de Australische Ashleigh Barty, de latere toernooiwinnares.

bron: Belga