Elise Mertens voorbij Zidansek naar tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer een, twintigste reekshoofd op het Parijse gravel, had in de openingsronde aan de Porte d'Auteuil wel drie sets nodig tegen de Sloveense Tamara Zidansek, de nummer zestig van de wereld en een nieuwkomer op de hoofdtabel in de Franse hoofdstad: 6-4, 3-6 en 6-2 na 2 uur en 7 minuten, toen het voor Mertens raak was bij de tweede matchbal en ze zo de verliezende finaliste van het WTA-toernooi in het Duitse Nürnberg opzij zette.

In de tweede ronde volgt een duel met de zestienjarige Française Diane Parry (WTA 457). Die klopte vandaag de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102) met 6-2 en 6-4. Parry kreeg van de organisatie een wildcard voor de hoofdtabel. Vorig jaar schopte Mertens het tot in de vierde ronde, haar beste resultaat in Parijs. In het dubbelspel speelt ze samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka en komen ze uit tegen de Duitse Tatjana Maria en de Britse Heather Watson.

Elise Mertens is dit jaar onze eerste landgenote in de tweede ronde bij de vrouwen. Gisteren ging Alison Van Uytvanck er in de eerste ronde meteen uit tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo. Kirsten Flipkens speelt morgen tegen Monica Puig uit Puerto Rico.

bron: Belga