Elise Mertens verlengt titel op WTA Hobart

Elise Mertens verlengt titel op WTA Hobart

Elise Mertens (WTA 36) volgt zichzelf op als laureate van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). In de finale versloeg Mertens, het tweede reekshoofd, de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 57) met 6-1, 4-6 en 6-3. De partij, die meerdere keren werd onderbroken door de regen, duurde 2 uur en 32 minuten. Mertens maakte het op eigen service af bij haar vijfde matchbal.

Het was het derde onderlinge duel tussen de 22-jarige Mertens en de 29-jarige Buzarnescu. Ook de twee vorige ontmoetingen, in 2015, werden door de Limburgse gewonnen.

Elise Mertens speelde vandaag de derde WTA-finale uit haar carrière. Begin 2017 won ze in Hobart de finale van de Roemeense Monica Niculescu. Enkele maanden later, in april, haalde ze de eindstrijd op het graveltoernooi van Istanboel. Daar botste ze op de Oekraïense Elina Svitolina.

Buzarnescu stond voor de eerste keer in de finale van een WTA-toernooi.

Later vandaag speelt Mertens ook nog de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, met wie ze het derde reekshoofd vormt, neemt Mertens het op tegen de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Japanse Makoto Ninomiya.

bron: Belga