Elise Mertens start met vlotte zege

Elise Mertens start met vlotte zege

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich vandaag probleemloos geplaatst voor de achtste finales van het WTA-toernooi in het Engelse Eastbourne (gras/852.564 dollar). Belgiës beste tennisster versloeg in de tweede ronde de ervaren Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 57) in twee korte sets. Na slechts 47 minuten wedstrijd stond de 6-1, 6-1 eindstand op het scorebord. In de eerste ronde was Mertens dankzij haar status als negende reekshoofd vrij. De volgende opponente van de 22-jarige Limburgse wordt de Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA 45). Die schakelde de Duitse Julia Goerges (WTA 13), het zesde reekshoofd, uit met 1-6, 6-4 en 6-4.

Met Alison Van Uytvanck (WTA 46) staat nog een tweede Belgische op de tabel van het Nature Valley International. De Grimbergse speelt vandaag in de tweede ronde tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA 14).

Vanavond komt Mertens nog eens op de baan in het dubbeltoernooi. Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs neemt ze het op tegen de Tsjechen Andrea Sestini Hlavackova en Barbora Strycova. Die vormen het eerste reekshoofd.

bron: Belga