Elise Mertens naar kwartfinales Rosmalen

Elise Mertens naar kwartfinales Rosmalen

Elise Mertens (WTA 71) heeft zich vanmiddag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/250.000 dollar). De twintigjarige Mertens, die in Rosmalen kwalificaties moest spelen, haalde het in de tweede ronde in twee sets van de Servische Aleksandra Krunic (WTA 119): 6-4 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 41 minuten. Krunic werd eerder opgevist als lucky loser na het forfait van de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 27), vorige week nog de toernooisensatie op Roland Garros.

In de eerste ronde schakelde Krunic vervolgens de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA 57) uit. Mertens zorgde in de openingsronde dan weer voor een verrassing door Eugenie Bouchard (WTA 46) uit het toernooi te kegelen, het zevende reekshoofd en twee jaar geleden nog finaliste op Wimbledon.

In haar eerste kwartfinale op een WTA-toernooi neemt Mertens het eerstdaags op tegen de winnares van het duel tussen de Française Kristina Mladenovic (WTA 32), derde reekshoofd in Nederland, en de Russin Natalia Vikhlyantseva (WTA 254). In het dubbelspel sneuvelde ze gisteren aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs al in de eerste ronde.

bron: Belga