Elise Mertens klimt naar 14e plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens springt van de vijftiende naar de veertiende plaats op de wereldranglijst van het vrouwentennis, een evenaring van de hoogste notering in haar carrière. Ze doet haasje-over met de Spaanse Garbine Muguruza. Op de dubbelranking stijgt ze naar de vijftiende stek, nooit eerder stond ze hoger. Daar waar ze in het enkeltoernooi in de eerste ronde werd uitgeschakeld won Mertens gisteren in Wuhan het dubbeltoernooi, samen met de Nederlandse Demi Schuurs. Dankzij die eindzege klimt Mertens zes punten op de dubbelranking. Mertens en Schuurs verzekerden zich tevens van een ticket voor de WTA Finals van eind oktober in Singapore, waar de acht beste tandems van het seizoen vertegenwoordigd zullen zijn.

Alison Van Uytvanck blijft 52e op de WTA-ranking voor het enkelspel. Kirsten Flipkens is 57e (+1), Yanina Wickmayer 113e (+2) en Ysaline Bonaventure 119e (+3).

De Roemeense Simona Halep blijft comfortabel de ranglijst aanvoeren voor de Deense Caroline Wozniacki en de Duitse Angelique Kerber. De Française Caroline Garcia tuimelt van de vierde naar de achtste plaats. De Tsjechische Petra Kvitova (4e, +1), de Oekraïense Elina Svitolina (5e, +1) en de Japanse Naomi Osaka (6e, +2) maken dan weer een opwaartse beweging. Dankzij haar toernooizege in Wuhan wipt de Wit-Russische Aryna Sabalenka van de 20e naar de 16e plaats.

bron: Belga