Elfjarig jongetje genomineerd voor Schotse goal van de maand

Elfjarig jongetje genomineerd voor Schotse goal van de maand

Jay Beatty, een elfjarige superfan van de Schotse voetbalploeg Glasgow Celtic is genomineerd voor de goal van de maand in de Schotse voetbalcompetitie.

De jongen met het syndroom van Down vertederde iedereen bij Celtic in 2014, toen de Griekse aanvaller Georgios Samaras zijn vriend uit het publiek plukte om samen de titel te vieren. Sindsdien is de Noord-Ierse fan een lieveling bij de ploeg. Samaras nodigde hem nog uit om mee te gaan naar het Wereldkampioenschap in Brazilië, maar tot zijn spijt kon Beatty niet ingaan op dat aanbod.

In januari mocht Beatty mee op verplaatsing met de ploeg naar Hamilton, waar hij de volledige VIP-behandeling kreeg. De jonge fan schudde handen met de spelers in de kleedkamer en sprak zijn geliefde Celtic moed in voor de match. Nadien mocht hij het veld op en trapte hij een penalty binnen, onder luid gejuich van beide supportersgroepen. Dat doelpunt is nu ook genomineerd voor de 'Goal of the Month' in de Schotse competitie. Een gebaar dat getuigt van grote klasse!

https://www.youtube.com/watch?v=j04gv2rJLY0