Elektrische deelsteps op UAntwerpen-campus in Wilrijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

De elektrische deelsteps van Bird zijn in Antwerpen niet meer alleen terug te vinden binnen de ring. Bird plaatste dinsdag zowat 150 exemplaren her en der in het district Wilrijk, inclusief op de campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen. Volgens het bedrijf is het voorzien van elektrische deelsteps op een universiteitscampus een Europese primeur. Elektrische deelsteps hebben op korte tijd het Antwerpse straatbeeld veroverd en een van de aanbieders, Bird, hoopt nu ook buiten het stadscentrum zieltjes te winnen. Aangezien jongeren een belangrijke doelgroep vormen, kon de aanwezigheid op de wat afgelegen campussen van de UAntwerpen niet ontbreken, klinkt het.

"Toen de universiteit hier kwam bouwen, dacht men nog dat de stad tot hier zou uitbreiden", zegt UAntwerpen-rector Herman Van Goethem, die dinsdag als eerste een testritje mocht ondernemen. "Dat is tot nu toe niet gebeurd, de campussen liggen nog steeds vrij afgelegen en een goede ontsluiting met bussen laat op zich wachten. Dan kunnen deelsteps een welkom addendum vormen, op voorwaarde dat men er veilig mee omgaat."

De steps kunnen maximaal 18 kilometer per uur rijden en zijn bedoeld om op het fietspad of op de rijbaan te rijden, niet op het voetpad. "Ik wil ook een warme oproep doen om ze te parkeren zoals je dat met een fiets doet", zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), verwijzend naar het feit dat in de binnenstad deelsteps regelmatig op hinderlijke plaatsen worden achtergelaten. "En in voetgangerzones moet je er niet de maximumsnelheid mee halen, je mag echt wel trager gaan", stelt hij nog.

Een ritje kost 1 euro voor activatie en dan 25 cent per minuut. Om te betalen via de app heb je een betaalkaart nodig, al werkt Bird ook aan een optie met PayPal.

bron: Belga