EK voetbal is startschot van tweede Bob-weekend

EK voetbal is startschot van tweede Bob-weekend

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft vanmiddag, samen met ex-Rode Duivel Leo Van Der Elst, het startschot gegeven van het tweede Bob-weekend. Tijdens het openingsweekend van het EK voetbal in Frankrijk vinden er in het hele land vanaf 18.00 uur vanavond tot maandag om 6.00 uur alcoholcontroles plaats op zowel de autosnelwegen als de gewest- en gemeentewegen. "We willen de mensen sensibiliseren, maar ook waarschuwen dat er veel gecontroleerd zal worden. De bedoeling is dat mensen op zoek gaan naar alternatieven en tot de conclusie komen dat die soms makkelijker zijn dan ze denken", vertelt Weyts. Het eerste Bob-weekend in januari moedigde de bestuurders ook aan alternatieven te zoeken en was een groot succes. Toen werd slechts twee procent van de bestuurders betrapt.

De Bobs die nuchter rijden kunnen bovendien rekenen op een tricolore Bob-sleutelhanger. De zevende versie al en een directe verwijzing naar het EK.

"We zien ook echt een verband met de voetbalwedstrijden. Dit weekend is het ideale moment om eens serieus te controleren en de mensen die niet drinken te belonen met een speciale Bob-sleutelhanger. De rest moet de gevolgen dragen", vertelt Koen Ricour, hoofdcommissaris van de federale wegpolitie.

De kick-off van het controleweekend gebeurde op de Internationalelaan in Anderlecht met een eerste alcoholcontrole van 14.00 uur tot 15.30 uur. Leo Van Der Elst schoot het Bob-weekend op gang met een penalty onder het motto 'een Bob die scoort'.

bron: Belga