EK U21 (m) - Obbi Oularé is één van de drie afvallers in selectie Jonge Duivels

EK U21 (m) - Obbi Oularé is één van de drie afvallers in selectie Jonge Duivels

Bondscoach Johan Walem heeft dinsdag zijn definitieve selectie van 23 spelers bekendgemaakt voor het EK U21 in Italië en San Marino (16-30 juni). Manuel Benson (Moeskroen), Obbi Oularé (Standard) en Dries Wouters (Racing Genk) vallen af van de 26-koppige voorselectie waarmee Walem de voorbije dagen de voorbereiding aanvatte.

Vooral het ontbreken van Oularé in de selectie komt als een verrassing. Rechtsachter Dion Cools (kaakbeenbreuk) trainde de voorbije dagen met de groep, maar meed nog alle contact. Middenvelder Orel Mangala, herstellende van een spierscheurtje in de rechterdij, beperkte zich tot loopoefeningen. Yari Verschaeren concentreert zich momenteel nog deels op zijn examens, maar trainde vrijdag en zaterdag wel al mee met de groep.

Walem en co vertrekken vrijdag naar Catania, waar nog een stage van een week op het programma staat. Die zal de bondscoach kunnen gebruiken, want maandag verloren de jonge Belgen nog kansloos een oefeninterland in en tegen Frankrijk met 3-0. De Jonge Duivels moeten het op het EK al zonder Landry Dimata en Zinho Vanheusden doen. Beide sterkhouders gaven forfait met knieperikelen.

Het EK start voor de Jonge Duivels in de zware poule A op 16 juni tegen Polen. Vervolgens volgt op 19 juni een duel met Spanje. De laatste groepsmatch, tegen gastland Italië, staat op 22 juni gepland. Enkel de groepswinnaar van elk van de drie poules plaatst zich voor de halve finales, samen met de beste nummer twee. Zij verdienen ook alle vier een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Selectie:

Doelmannen: Nordin Jackers (Racing Genk), Ortwin De Wolf (Lokeren), Jens Teunckens (Antwerp)

Verdedigers: Dion Cools (Club Brugge), Wout Faes (Oostende), Sebastiaan Bornauw (Anderlecht), Casper De Norre (Racing Genk), Elias Cobbaut (Anderlecht), Rocky Bushiri (Eupen), Alexis Saelemaekers (Anderlecht), Jur Schryvers (Waasland-Beveren)

Middenvelders: Bryan Heynen (Racing Genk), Jordy Vanlerberghe (Oostende), Samuel Bastien (Standard), Alexis De Sart (STVV), Orel Mangala (Hamburg/Dui), Stephane Omeonga (Hibernian/Sch), Siebe Schrijvers (Club Brugge), Yari Verschaeren (Anderlecht)

Aanvallers: Aaron Leya Iseka (Toulouse/Fra), Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf/Dui), Isaac Mbenza (Huddersfield Town/Eng), Francis Amuzu (Anderlecht)

bron: Belga