EK skeeleren - Tweede Europese titel voor Sandrine Tas

EK skeeleren - Tweede Europese titel voor Sandrine Tas

Sandrine Tas heeft zich maandag op de tweede dag van de Europese kampioenschappen skeeleren verzekerd van haar tweede titel. Op de piste in het Nederlandse Heerde won Tas de 15.000 meter afvallingskoers. Het was de tweede Belgische gouden plak van de dag. Eerder won Nymphe Keuleers de 500 meter bij de junioren. Bart Swings, in het verleden grootmeester van de piste, bleef opnieuw buiten de medailles.

Al voor de start van de wedstrijd was Tas verlost van haar zwaarste tegenstandster, Francesca Lollobrigida. De Italiaanse was uitgesloten nadat zij in de finale van de 500 meter werd gediskwalificeerd.

Iets meer dan een ronde voor het einde ontglipte Tas aan de overgebleven skaters. "Ik heb me zoveel mogelijk gespaard. Dat is gelukt. Het was een zware race met veel positiewisselingen." Achter Tas werd de Duitse Mareike Thum tweede en de Française Clemence Halbout derde.

Bart Swings eindigde in de afvallingskoers op 15.000m bij de mannen als vierde. De titel ging naar de Italiaan Stefano Mareschi, voor zijn landgenoot Fabio Franolini en de Fransman Ewen Fernandez. "Ik kon geen snelheid maken. Al voel ik mij nu beter. Ik hoop dat het morgen op de 1.000 meter wel lukt", vertelde Swings.

bron: Belga