EK kunstschaatsen - Loena Hendrickx wordt zevende bij debuut

EK kunstschaatsen - Loena Hendrickx wordt zevende bij debuut

Loena Hendrickx heeft een geslaagd debuut gemaakt op het Europees kampioenschap kunstschaatsen in het Tsjechische Ostrava. De 17-jarige Antwerpse eindigde op de zevende plaats. Na de korte kür was Hendrickx woensdag met 55,41 punten elfde. Vrijdag leverde ze in de vrije kür met 117,30 punten de zevende prestatie van 24 finalistes af. Zowel in de korte als de vrije kür verbeterde Hendrickx haar persoonlijk record. Ze eindigde met een totaal van 172,71.

De titel was met 229,71 punten voor de 17-jarige Russin Evgenia Medvedeva. Diens landgenote Anna Pogorilya werd met 211,39 punten tweede, de Italiaanse Carolina Kostner met 210,52 punten derde. Medvedeva verlengde haar titel. Ze is al sinds november 2015 ongeslagen en veroverde vorig jaar ook de wereldtitel. De 29-jarige Kostner maakte een wederoptreden en stond voor de tiende keer op het podium van een EK (vijf keer goud, twee keer zilver, drie keer brons).

Loena's oudere broer Jorik Hendrickx schaatst zaterdag zijn vrije kür. Vrijdag werd de 24-jarige Jorik in de korte kür met een persoonlijk record van 82,50 punten vijfde. Op Twitter toonde Jorik Hendrickx zich alvast uitermate tevreden over de prestatie van zijn zus: "Ik ben zo trots. Op haar eerste EK doet ze het beter dan ik ooit gedaan heb."

.

bron: Belga