EK hockey (v) - Red Panthers zijn maat te groot voor Rusland

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische hockeyvrouwen hebben maandag op het EK in eigen land hun tweede groepswedstrijd gewonnen. Op het Wilrijkse Plein in Antwerpen haalden de Red Panthers (FIH 9) het met 4-1 van Rusland (FIH 23). Louise Versavel opende na 7 minuten de score. Anne-Sophie Weyns en Stéphanie Vanden Borre, na een strafcorner, maakten er nog voor het einde van het eerste kwart 3-0 van. Bogdana Sadovaia zette Rusland zes minuten voor het einde van het tweede kwart op het scorebord. Zo was de ruststand 3-1 in het voordeel van de Panthers.

In het derde kwart trilden de netten niet. Dat gebeurde wel opnieuw in het laatste kwartier. Al na twee minuten tikte Louise Versavel de 4-1, haar tweede van de avond, binnen. Het bleek meteen de eindstand.

De ploeg van bondscoach Niels Thijssen begon het toernooi zaterdag met een knap 1-1 gelijkspel tegen topfavoriet en titelhouder Nederland (FIH 1). Oranje bleef maandag ook in zijn tweede wedstrijd tegen Spanje (FIH 7) op 1-1 steken. De Spanjaarden hadden zaterdag met 1-0 van Rusland gewonnen.

In de stand leidt België met 4 punten, evenveel als Spanje maar de Panthers hebben een beter doelpuntensaldo (+3 tegen +1). Nederland is voorlopig derde met 2 punten, Rusland heeft nog geen enkel punt.

Woensdag volgt de derde en laatste speeldag in groep A. De affiches zijn dan Nederland-Rusland (18u) en België-Spanje (20u30). De top twee stoot door naar de halve finales. België heeft, bij winst van Nederland, genoeg aan een gelijkspel tegen Spanje om de laatste vier te halen.

bron: Belga