EK hockey (v) - Red Panthers spelen nog twee matchen tegen degradatie

EK hockey (v) - Red Panthers spelen nog twee matchen tegen degradatie

Na een 1-1 gelijkspel tegen titelverdediger Nederland (FIH-1) en een 4-1 zege tegen Rusland (FIH-23) droomden de Red Panthers (FIH-9) nog van eremetaal op het EK hockey, maar een 1-0 nederlaag tegen Spanje (FIH-7) veroordeelde hen woensdag tot het spelen van de degradatiepoule. Daarin is Ierland (FIH-8) vanmiddag (15u45) de eerste tegenstander. Zondagochtend (11u15) beëindigen de Panthers hun EK tegen Wit-Rusland (FIH-22). Hun zege tegen Rusland nemen de Belgen mee naar de degradatiepoule. Zo delen ze daarin de leiding met Ierland, dat al een 11-0 overwinning tegen Wit-Rusland op zak heeft. De laatste twee van de groep degraderen naar de Nations Trophy.

De Belgen gaan echter nog voluit voor de vijfde plaats op het EK. "Helaas is het na onze uitschakeling al zeker dat we onze olympische kwalificatiewedstrijden op verplaatsing moeten spelen. Maar door hier nog zo hoog mogelijk te eindigen, kunnen we onszelf wel een haalbare tegenstander bezorgen", zegt coach Niels Thijssen. "Het gaat dus nog om erg belangrijke wedstrijden, die we met veel sérieux gaan voorbereiden."

In de halve finales neemt Engeland (FIH-4) het vanavond om 18u00 op tegen Nederland en geeft Spanje om 20u30 Duitsland (FIH-5) partij. De finale en de wedstrijd om het brons worden zondagnamiddag afgewerkt.

.

bron: Belga