EK hockey junioren - Eindzeges voor Spanje bij de meisjes en Duitsland bij de jongens

EK hockey junioren - Eindzeges voor Spanje bij de meisjes en Duitsland bij de jongens

Het Europees kampioenschap hockey voor junioren is zondag in het Spaanse Valencia op zijn einde gekomen met een eindzege voor Duitsland bij de jongens en voor gastland Spanje bij de meisjes. In de finales klopte Spanje titelhouder Nederland na penalty's (4-3 en 1-1 na reguliere speeltijd) en was Duitsland met 5-3 te sterk voor Engeland. De Belgische meisjes eindigden vierde in het toernooi, na een verlies na shoot-outs tegen Duitsland in de kleine finale (3-2 en 1-1 na reguliere speeltijd). Het jongensteam van België strandde op de vijfde plek na op kop te eindigen in groep C, de groep voor het behoud.

Polen en Oostenrijk degraderen bij de jongens, en ook Ierland, Frankrijk en Wit-Rusland zullen in divisie B spelen op het volgende EK U21 in 2022.

Gezien de kalenderwijziging van het volgende WK voor junioren, dat verplaatst werd van 2020 naar 2021, zullen de komende EK's voor junioren dus tijdens de even jaartallen plaatsvinden. Door de drukke kalender volgend jaar zal het toernooi in 2020 op uitnodiging zijn en zal men moeten wachten tot 2022 voor het volgende officiële EK voor junioren.

bron: Belga