EK atletiek - Zwitserse sprinter Pascal Mancini mag niet deelnemen na racistische uitlatingen

EK atletiek - Zwitserse sprinter Pascal Mancini mag niet deelnemen na racistische uitlatingen

De Zwitserse sprinter Pascal Mancini mag niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. De voormalige Europese kampioen op de 4x100 zag zijn licentie ingetrokken worden door de Zwitsere atletiekfederatie (Swiss Athletics) nadat hij zich racistisch had uitgelaten op Facebook. Dat maakte de Zwitserse atletiekfederatie dinsdag bekend op zijn website. Mancini bevestigde het nieuws woensdag via Facebook. "Swiss Athletics heeft mijn licentie afgenomen. Ik mag geen competitiewedstrijden meer lopen," schreef de sprinter, gespecialiseerd in de 100 meter, woensdag op zijn Facebook-pagina. Volgens de Zwitserse atletiekfederatie maakte Mancini zich schuldig aan "extreemrechtse en controversiële posts" en overtrad hij zo de gedragscode.

"Swiss Athletics gaat voor een faire en eerbiedige sport," schreef de bond in een communiqué. Mancini is voor onbepaalde tijd geschorst en zal onderworpen worden aan een tuchtprocedure.

Mancini zou normaal gezien deelnemen aan de 100 meter op het EK in Berlijn (2-12 augustus). De sprinter werd in 2012 al eens voor twee jaar geschorst ten gevolge van een positieve dopingtest.

.

bron: Belga