EK atletiek - Simon Debognies wil opbouwende 10.000m lopen

EK atletiek - Simon Debognies wil opbouwende 10.000m lopen

De 22-jarige Simon Debognies maakt zijn debuut op een groot kampioenschap bij de senioren tijdens het EK atletiek in Berlijn, waar hij dinsdag aantreedt op de 10.000m. Begin mei liep Debognies in Palo Alto (Califonië) 28:25.32 in zijn eerste 10.000m, meteen goed voor het Belgisch record bij de beloften. Op het EK in Berlijn treedt hij pas voor de tweede keer aan op deze afstand. "Het is mijn ambitie om bovenal een slimme, opbouwende koers te lopen. Ik vertrek graag achterin, om dan elke ronde op te schuiven. Verder wil ik kampioenschapservaring opdoen, want vooraan zal ik hier niet kunnen meedoen. Een snelle tijd zou mooi zijn, ik hoop dat de anderen van in het begin zullen doorlopen."

De Hallenaar maakt zich op voor stevige concurrentie. "Er is een nieuwe sterke generatie die zich aandient voor de 5.000 en 10.000m. Mo Farah is dan wel weg, maar in de breedte is het deelnemersveld sterker geworden."

Met Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi treden nog twee Belgen aan op de 10.000 meter. "Zij waren onlangs ook op stage in Sankt Moritz, waar ik met Bashir heb getraind. Hij is een goede motivator. Dinsdag zal Bashir me ook wel vertrouwen geven", besloot de langeafstandsloper.

bron: Belga