EK atletiek - Renée Eykens zal alles geven ondanks pijnlijke voet

EK atletiek - Renée Eykens zal alles geven ondanks pijnlijke voet

Dinsdag staan de reeksen van de 800m op het programma tijdens het EK atletiek, met daarin Renée Eykens. De voorbereiding van de 22-jarige Eykens werd verstoord door een pijnlijke voet, een probleem dat al maanden aansleept. "Momenteel gaat het redelijk goed, we hebben er hard aan gewerkt. Een maand geleden had ik niet gedacht dat ik hier zou staan", toonde de atlete van AC Kapellen haar ingetapete voet. "Vorige week heb ik nog een wedstrijd gelopen in Ninove, en nadien was er niet echt een reactie. Maar ik heb niet de trainingen kunnen afwerken die ik wilde afwerken."

"In de laatste 150 meter zal de pijn de kop opsteken, en die zal ik dan moeten verbijten. Want in die fase van de wedstrijd wordt beslist of je al dan niet doorstoot", aldus de regerende Europese kampioene bij de U23. "Ik zal vanaf de reeksen alles geven. Eigenlijk heb ik al een overwinning op zak door hier aan de start te staan."

Eykens strandde in 2016 in de halve finales op het EK in Amsterdam. Haar persoonlijk record (2:00.00) liep ze datzelfde jaar op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bron: Belga