EK atletiek indoor - Hoogspringster Orcel strandt in reeksen: "Ik had geen goede dag"

EK atletiek indoor - Hoogspringster Orcel strandt in reeksen: "Ik had geen goede dag"

Claire Orcel heeft zich vrijdagavond op het EK indooratletiek in Glasgow niet kunnen plaatsen voor de finale van het hoogspringen. Over 1m89 geraakte ze niet, en dus moest ze vrede nemen met een sprong over 1m85. "Ik was heel onregelmatig", zegt de Brusselse, die op een gedeelde twintigste plaats strandde.

"Sommige sprongen waren echt goed, andere dan weer minder. Ik had geen goede dag en voelde me futloos. Net zoals op het Belgisch kampioenschap presteerde ik heel onregelmatig. Sommige basistechnieken lukten niet. Het is nu zaak om te herbronnen", reageerde de 21-jarige Orcel.

Het persoonlijke record van Orcel bedraagt 1m90, maar vrijdag slaagde ze er maar niet in over 1m89 te gaan. "Ik begon op die hoogte, omdat ik er dolgraag over wilde gaan. Als 1m93 niet lukte, zou dat niet zo erg zijn", aldus Orcel, die ook wat kritiek op de organisatie had. "De twee reeksen waren te dicht op elkaar. We liepen elkaar met 26 deelneemsters een beetje voor de voeten."

Toch besluit Orcel met een positieve noot. "Het resultaat is een beetje frustrerend, maar aan de andere kant had ik nooit verwacht hier te staan. Ik moet hieruit leren."

bron: Belga