EK atletiek indoor - Belgian Cheetahs ontgoocheld met vijfde plaats

De Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de vrouwen, de Belgian Cheetahs, kon haar ontgoocheling niet wegsteken na haar vijfde plaats zondag in de finale van de 4x400 meter op het EK atletiek indoor in Glasgow.

Europees vicekampioene op de 400 meter, Cynthia Bolingo, ging als eerste van start. "Ik vertrok in baan één en dat kostte me veel energie. Ik wou meedoen en de groep niet lossen. Ik gaf misschien te veel energie. Ik beging technische en tactische fouten. De Italiaanse kon ertussen dringen, daar heb ik een fout begaan", zegt Bolingo.

"Ik kon de aflossing niet lanceren zoals dat moest. Maar je leert iedere dag bij. We leren en we proberen om het zo goed mogelijk aan te pakken in de toekomst", zegt Bolingo.

"We zijn superontgoocheld want dit was niet het doel dat we gesteld hadden. We geloofden in een medaille", zegt Camille Laus, die als laatste liep. "Maar dit was maar de eerste fase van 2019. Er is het wereldkampioenschap estafette in Yokohama en het wereldkampioenschap in Doha. Deze ervaring heeft ons nog hechter gemaakt. De cohesie is toegenomen. Met wat we geleerd hebben, hebben we toch gewonnen", zegt Laus, de kapitein van de aflossingsploeg.

bron: Belga