EK atletiek - Hanne Claes gelooft in finale 400m horden

EK atletiek - Hanne Claes gelooft in finale 400m horden

Hanne Claes (27) behoort met haar persoonlijk record van 55.20 tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar op de 400m horden, waardoor ze op het EK atletiek in Berlijn pas vanaf de halve finales in actie komt. "Het is enerzijds een nadeel, want de andere deelneemsters zullen meer wedstrijdritme hebben. Maar anderzijds moet ik natuurlijk een wedstrijd minder lopen en zal ik in de halve finales hopelijk een goede baan hebben", zei de atlete van Royal Excelsior Sports Club Brussels.

Claes staat op de zesde plaats op de deelnemerslijst, nadat ze op het BK haar PR met meer dan een seconde verbeterde. "Ik droom van de finale. Dat zou fantastisch zijn. Maar de atletes zitten met hun tijden erg dicht bij elkaar. Ik zal mijn beste race moeten lopen in de halve finales, en dan is de finale zeker mogelijk."

"Ik heb mezelf dit seizoen verbaasd, want ik heb niet zoveel ervaring op de horden", aldus de voormalige 200m-loopster, die sinds maart 2017 pijnvrij traint na jarenlang gesukkel met de achillespees. "Tegen de Olympische Spelen van Tokio 2020 had ik gehoopt 55.00 te lopen. Het was dan ook een verrassing toen ik 55.20 liep. Maar Jacques Borlée (sinds voorjaar 2017 haar coach, nvdr.) was niet verrast gezien mijn prestaties op training", besloot Claes.

bron: Belga