EK 2016 - Uitgekookt Italië smeert Rode Duivels 0-2 nederlaag aan.

De Rode Duivels zijn in hun eerste groepswedstrijd op het EK voetbal in Frankrijk tegen een 0-2 nederlaag tegen Italië aangelopen. Emanuele Giaccherini bracht de Azzurri na 32 minuten op voorsprong in het Stade de Lyon, een zoals steeds sluw Italië hield daarna stand en gaf de Duivels in de toegevoegde tijd de doodsteek via Graziano Pellè (90.+3). België kon de Italiaanse muur niet slopen en nam zo een slechte start op EURO2016. In een vrij gelijkopgaande eerste helft zorgde Radja Nainggolan tweemaal voor Belgisch gevaar, maar net voorbij het halfuur tikte Giaccherini aan de overzijde de 0-1 in doel. De Duivels konden de stevige Italiaanse defensie niet ontwrichten en ontsnapten voor rust nog aan de 0-2, Pellè kopte nipt naast.

Na rust ging het beter bij de Belgen, maar kansen bleven schaars. Lukaku stiftte het leer na een counter wel over en naast, aan de overzijde hield Courtois Pellè en Immobile van de 0-2. Ondanks enkele hete standjes in de slotfase voor de Italiaanse kooi hield de Squadra stand, in de ultieme slotfase knalde Pellè op de counter de 0-2 nog tegen de touwen.

Eerder op de avond hielden Zweden en Ierland mekaar in dezelfde groep E op een 1-1 gelijkspel in het Stade de France in Saint-Denis. De Ieren kwamen kort na rust op voorsprong via Hoolahan (48.), in minuut 71 klommen de Zweden langszij dankzij een owngoal van Clark.

Op speeldag twee treft de Squadra Zweden (op 17 juni om 15u in Toulouse), een dag later botsen de Duivels in Bordeaux (15u) op Ierland. Op de slotspeeldag (22 juni) staan de duels Zweden-België (21u Nice) en Italië-Ierland (21u Lille) op het menu.