EK 2016 - Sterke Rode Duivels bereiken kwartfinales na 0-4 zege tegen Hongarije

De Rode Duivels hebben zich zondag verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van het EK voetbal. De sterk spelende Belgen haalden het in hun achtste finale in het Stadium de Toulouse met oververdiende 0-4 cijfers van Hongarije. Toby Alderweireld (10.) voor de pauze en Michy Batshuayi (78.), uitblinker Eden Hazard (80.) en Yannick Carrasco (90.+1) diep in de tweede helft waren de doelpuntenmakers. Bij de laatste acht wacht vrijdag Wales. De Duivels - met Dries Mertens in plaats van Yannick Carrasco in de basis - namen een blitzstart in het sfeervolle Stade Municipale en klommen in de tiende minuut verdiend op voorsprong. Een perfect aangesneden vrije trap van De Bruyne van op de linkerkant bereikte Alderweireld, 'Mega Toby' kopte het leer onhoudbaar over Kiraly tegen de netten.

Na de vroege 0-1 kregen de troepen van Marc Wilmots nog tal van kansen om voor rust al op 0-2 te komen, maar scoren lukte niet. De Bruyne schilderde een vrije trap via Kiraly tegen de lat, de Hongaarse goalie hield ook Mertens van een treffer.

Ook na de pauze waren de Belgen duidelijk baas, maar het was erg lang wachten tot de bevrijdende 0-2 er kwam. Die viel uiteindelijk in de 78e minuut via de pas ingevallen Batshuayi, die een voorzet van Hazard binnentikte. Een later zette Hazard zelf de kroon helemaal op het werk, hij bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 0-3: bal aannemen, mannetjes uitschakelen en het leer in de verste hoek trappen: 0-3 na 80 minuten. In de toegevoegde tijd counterden Nainggolan en de ingevallen Carrasco België zelfs nog naar de 0-4, de winger van Atlético werkte beheerst af.

In de kwartfinale - die op vrijdagavond 1 juli om 21u in het Stade Pierre Mauroy in Lille gespeeld wordt - wacht Wales. De Welshmen verzekerden zich zaterdag al van een ticket voor de laatste acht door in 'The Battle of Britain' met 1-0 de maat te nemen van Noord-Ierland.