EK 2016 - Rusland hijst zich in extra tijd naast Engeland

Engeland heeft zijn openingswedstrijd in groep B op het EK in Frankrijk niet kunnen winnen. De Engelsen raakten niet verder dan 1-1 tegen Rusland in Marseille, in het Stade Vélodrome. Eric Dier scoorde in de 73e minuut op vrije trap voor Engeland. De Russische kapitein Vasili Berezutski maakte in extra tijd echter gelijk. De wedstrijd vond plaats in een gespannen context, na de gewelddadige confrontaties tussen enkele honderden supporters van beide partijen in de namiddag. De Engelse fans in het stadion floten dan ook toen het Russische volkslied weerklonk voor de start van de wedstrijd.

De Engelsen begonnen het felst aan de wedstrijd en creërden heel wat kansen. Onder meer Lallana en Rooney mikten echter op de Russische doelman Akinfeev. Aan de overkant mikte Ignashevich een kopbal op de Engelse goalie Hart. Ondanks het Engelse overwicht eindigde de eerste helft op 0-0.

Na de koffie ging Rusland beter meespelen. Engeland behield het overwicht, maar kwam niet tot scoren. In de 73ste minuut was het dan toch raak. Eric Dier scoorde knap op vrije trap. Engeland leek op weg naar winst, maar daar besliste Rusland anders over. In de toegevoegde tijd kopte de Russische kapitein Vasili Berezutski over Hart.

In de andere wedstrijd in groep B versloeg Wales zaterdag Slovakije met 2-1. Wales is eerste in groep B met 3 punten, gevolgd door Engeland en Rusland met elk 1 punt. Slovakije staat puntenloos laatste.

Rusland treft Slovakije op woensdag 15 juni om 15 uur in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel. Engeland speelt een dag later tegen Wales om 15 uur, in Lens (Stade Bollaert-Delelis).