EK 2016 - Roland Juhasz: "Duel tegen Rode Duivels wordt speciaal voor mij"

EK 2016 - Roland Juhasz: "Duel tegen Rode Duivels wordt speciaal voor mij"

"Ik heb acht jaar in België geleefd en gespeeld, België is zowat mijn tweede vaderland". Roland Juhasz, voormalig verdediger van Anderlecht, kijkt erg uit naar de confrontatie tussen Hongarije en België van zondag in de achtste finales op het EK. "Dat ik hier op het EK tegen België kan spelen is heel speciaal en heel leuk." Juhasz, momenteel uitkomend voor Videoton, stond acht seizoenen lang op de loonlijst bij Anderlecht en groeide er uit tot sterkhouder in de defensie. Bij paars-Wit stond hij op training vaak tegenover Romelu Lukaku, die toen pas kwam piepen op het hoogste niveau. "Toen al was hij erg rijp en heel gefocust. Morgen gaan we er alles aan doen om hem af te stoppen", aldus Juhasz, die beseft dat zijn team een moeilijke avond wacht. "België heeft een heel sterke ploeg, ik denk dat hun resultaten dat wel bewijzen. Wij van onze kant hebben ook al getoond waartoe we in staat zijn. We zijn heel blij dat we in de achtste finales staan, maar onze honger is nog niet gestild. Nu worden de tegenstanders alsmaar sterker, we staan voor een heuse uitdaging. Wat onze sterke punten zijn? Onze mix van ervaren en jonge spelers en onze eenheid op én naast het veld", aldus Juhasz.

Voor de 37-jarige middenvelder Zoltan Gera is het EK van Hongarije nu al geslaagd, hij legt de favorietenrol bij de Rode Duivels. "Zij zijn favoriet. Ze hebben de laatste jaren veel progressie geboekt en moeten nu met de druk kunnen omgaan. Zij hebben veel verwachtingen, terwijl wij ontspannen kunnen spelen. Ons doel is al bereikt. Misschien wordt het morgen onze laatste wedstrijd, maar daar gaan we niet van uit", stelde Ferencvaros-speler Gera, die tegen Portugal nog de eerste Hongaarse treffer voor zijn rekening nam.

Gera, die in principe een redelijk verdedigende rol op zich neemt bij de Hongaren, krijgt zondag in Toulouse mogelijk te maken met Kevin De Bruyne. "België is een ploeg vol uitzonderlijke talenten. Wie mijn tegenstander ook wordt, ik zal hem moeten afstoppen. Ik focus me op mijn eigen team, niet op één of twee spelers van de tegenpartij. Hopelijk zal de eenheid van onze ploeg het België moeilijk kunnen maken."

.

bron: Belga