EK 2016 - Rode Duivels na 0-1 zege tegen Zweden naar achtste finales

EK 2016 - Rode Duivels na 0-1 zege tegen Zweden naar achtste finales

De Rode Duivels hebben zich woensdag op het EK voetbal in Frankrijk dankzij een 0-1 zege tegen Zweden verzekerd van een ticket voor de achtste finales. Radja Nainggolan schonk de Belgen in hun derde en laatste wedstrijd in groep E met een rake knal in de 84e minuut de drie punten in Nice. België werd zo tweede in zijn groep en mag het zondag (21u) in de achtste finales in Toulouse opnemen tegen het verrassende Hongarije. In een gelijkopgaande eerste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. De Belgen - met Radja Nainggolan aan de aftrap - dreigden via schoten van Witsel, Lukaku en De Bruyne en een kopbal nipt naast van Meunier. Aan de overzijde kreeg Berg in de openingsfase een uitstekende kans - Courtois redde knap - en trapte Ibrahimovic naast.

Na de pauze waren er meer kansen te noteren. De Belgen ontsnapten een paar keer aan een achterstand en konden zelf oook bijna scoren via Lukaku. De bevrijdende 0-1 viel dan toch in de slotfase, een schot van 'Il Ninja' week af en ging tegen de netten.

Dankzij de driepunter eindigt België met zes punten als tweede in groep E. Italië, dat met 0-1 verloor van Ierland, is groepswinnaar met zes punten en neemt het in de achtste finales op tegen titelverdediger Spanje. De Rode Duivels botsen bij de laatste zestien op Hongarije, de verrassende winnaar van groep F. Ierland heeft vier punten en mag mee naar de achtste finales, Zweden is uitgeschakeld.

bron: Belga