EK 2016 - Politie gebruikt traangras in Rijsel om 200 Britse supporters uiteen te drijven

EK 2016 - Politie gebruikt traangras in Rijsel om 200 Britse supporters uiteen te drijven

In Rijsel heeft de politie woensdagavond traangas gebruikt om een groep van Britse supporters uiteen te drijven, zo stelden journalisten van het Franse persagentschap AFP vast. De politie richtte het traangas rond 23.30 uur op zo'n 200 Britse supporters die ondanks aanmaningen niet uiteen wilden gaan. Zichtbaar onder invloed van alcohol waren ze samengetroept in de buurt van het station Lille-Flanders.

Door het optreden van de politie konden ze uiteengedreven worden, op het moment dat een beetje verder een groot aantal voornamelijk Franse supporters de fanzone verlieten na de match tussen Frankrijk en Albanië. De oproerpolitie vormde een kordon om de Franse supporters de doorgang te belemmeren, en werd daarbij met voorwerpen bekogeld.

In het het noordelijke Franse departement Pas-de-Calais werden woensdag meer dan 3.900 agenten ingezet. Na de gewelddadige incidenten van afgelopen weekend in Marseille, na de voetbalmatch tussen Engeland en Rusland, beslisten de autoriteiten de veiligheidsmaatregelen te verscherpen voor de match van woensdag tussen Rusland en Slowakije, en voor die van donderdag tussen Engeland en Wales.

bron: Belga