EK 2016 - Polen wint met kleinste verschil van Noord-Ierland

EK-debutant Noord-Ierland heeft zondag niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Noord-Ieren verloren met het kleinste verschil van Polen in de eerste EK-wedstrijd in groep C in het Stade de Nice (in Nice). De spits Arkadiusz Milik van Ajax scoorde in de 51e minuut het enige doelpunt. Polen trok na het startsignaal onmiddellijk naar voren. Milik was de gevaarlijkste Pool in de eerste helft, maar kon de bal niet tegen de netten prikken. Op het halfuur trapte hij een grote kans over. Kapustka haalde zes minuten voor de rust uit met een volley, maar de Noord-Ierse doelman McGovern zweefde de bal uit het doel. Bij de daaropvolgende hoekschop werd het nog even heet voor het doel van Noord-Ierland, maar de Polen konden niet profiteren. De Noord-Ieren verdedigden vooral, echte kansen hadden ze niet. Bij de rust stond het 0-0.

Na de rust kon Polen dan toch door de Noord-Ierse muur breken. Blaszczykowski speelde in de 51e minuut Milik aan, die de bal laag voorbij McGovern in doel trapte. Noord-Ierland probeerde gevaar te scheppen. In de 67e minuut kregen de Noord-Ieren een eerste hoekschop. In de 71ste minuut kon Washington alleen door op doel, maar de Poolse doelman Szczesny dook tijdig in de voeten. Noord-Ierland lukte uiteindelijk geen enkel schot tussen de palen.

Om 21u00 spelen Duitsland en Oekraïne de andere match van de eerste speeldag in groep C, in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.