EK 2016 - Marc Wilmots: "Individuele fouten worden afgestraft"

EK 2016 - Marc Wilmots: "Individuele fouten worden afgestraft"

Bondscoach Marc Wilmots was uiteraard niet tevreden na de 0-2 nederlaag van de Rode Duivels in hun EK-opener van maandagavond in Lyon tegen Italië. "We geven het eerste doelpunt weg en zetten de Italianen zo zelf in een zetel", zei hij na afloop in het Stade de Lyon. Wilmots was niet te spreken over de openingstreffer van Emanuele Giaccherini. "Het eerste halfuur spelen we erg compact en geven we echt niets weg. Dan komt er een pas van een verdediger (Bonucci) over 30 meter en plots staat er een Italiaan alleen voor doel. Dat is een zware fout die je op dit niveau meteen cash betaalt. Het was de eerste keer dat Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen samen centraal achterin speelden en met de problemen in onze verdediging is het nog zoeken naar automatismen, maar dit was een zware communicatiefout."

"Door die 0-1 zetten we de Italianen zelf in een zetel. Ze konden nog meer terugplooien - in de tweede helft speelden ze zowat met tien man achter de bal - en loerden op de counter. Wij probeerden te forceren, maar als je zelf fouten maakt en je kansen niet benut, kan je niet winnen", klonk het.

Ondanks de nederlaag blijft Wilmots echter strijdvaardig. "Er blijven nog twee wedstrijden in deze groep, er is nog niets verloren. Deze nederlaag zet iedereen wel met twee voeten terug op de grond. Ik wil geen spelers aan de schandpaal nagelen, we gaan hier samen over praten."

.

bron: Belga