EK 2016 - Marc Wilmots: "Geweld kan echt niet"

EK 2016 - Marc Wilmots: "Geweld kan echt niet"

Het EK in Frankrijk kent een erg woelige start. In meer dan één speelstad kwam het dit weekend al tot zware clashes tussen supportersgroepen, het hooliganisme houdt EURO2016 voorlopig in de ban. Dat is uiteraard ook bondscoach Marc Wilmots niet ontgaan. "Zo'n dingen hebben niets te maken met het sportieve", klonk het. De bondscoach beseft dat het een moeilijk debat is, maar hoopt dat spelers niet gestraft worden van de wandaden van hun zogenaamde 'supporters'. Eerder op de dag dreigde UEFA immers met zware sancties - waaronder puntenaftrek of zelfs uitsluiting - als de fans van Engeland of Rusland zich nog zouden misdragen op dit EK.

"Eerst en vooral is het niet zeker dat het supporters zijn die dat doen en vaak is er ook veel alcohol mee gemoeid. Gisteren zag ik een vader en zijn kind die in het stadion moesten vluchten voor het geweld, zoiets kan echt niet. Jammer genoeg kan ik niet meteen zeggen hoe dit alles opgelost geraakt", aldus Wilmots.

De bondscoach was wel zeer te spreken over de Belgische supporters. "Zij steunen ons al jaren en ik hoop dat ze hier veel kunnen feesten. Voetbal draait om plezier en geluk."

bron: Belga