EK 2016 - "De waarheid ligt op het veld"

De Italiaanse kapitein Gianluigi Buffon hoopt dat zijn spelers maandag in hun EK-opener tegen de Rode Duivels hun hart en ziel voor de natie geven. Dat zei hij een dag voor de wedstrijd tijdens een persmoment in de catacomben van het Stade de Lyon. De 38-jarige 'Gigi' Buffon is een levende legende en won in zijn carrière zowat alles wat er maar te winnen valt. Hij geeft toe dat de Italianen met de afwezigen Verratti, Marchisio en Montolivo flink wat ervaring missen, maar hoopt tegelijk dat de nieuwkomers voor de nodige schwung zullen zorgen. "Ondanks het feit dat we volgens de pronostieken weinig kans maken op succes, ligt de waarheid op het veld."

Op de Belgische persconferentie van eerder op de avond had Eden Hazard nog met lof naar de topdoelman van Juventus gezwaaid. "Dat hij dat zegt, doet echt deugd en maakt me fier"" aldus ouderdomsdeken Buffon. "Maar dat geldt ook andersom. Eden is een uitzonderlijk talent en een speler die een enorme invloed kan hebben. Zowel bij Chelsea als bij de Belgen maakt hij met één actie vaak het verschil."

De kapitein van de Squadra stond ook even bij het hooliganisme dat EURO2016 momenteel overschaduwt. "Dat is echt vreselijk en een smet op deze competitie. Voetbal zou om vreugde en feest moeten draaien, om genieten en dat met anderen te delen. Dat is net het mooie van de sport."

bron: Belga