EK 2016 - Aanslagen laten Turkse ploeg niet onverschillig, aldus bondscoach Terim

EK 2016 - Aanslagen laten Turkse ploeg niet onverschillig, aldus bondscoach Terim

De recente terreuraanslagen in Turkije hebben de nationale voetbalploeg niet onverschillig gelaten. "Het is onmogelijk om niet beïnvloed te zijn door wat in het land gebeurt", zei bondscoach Fatih Terim aan de vooravond van de EK-wedstrijd in Parijs tegen Kroatië.

Eerder deze week kwamen elf mensen om in een aanslag die schijnbaar gericht was op de politie. Het was de derde grote aanslag in Istanboel dit jaar. Ook in de hoofdstad Ankara vonden er twee dodelijke aanslagen met bomauto's plaats.

"We hadden slechte dagen in de kwalificatiecampagne. Soms waren er incidenten op de wedstrijddag, soms een dag daarvoor. Dat beïnvloedt ons allemaal. We zijn deel van ons land, ik en de spelers. Maar ongeacht de omstandigheden mogen we ons niet overgeven."

Turkije plaatste zich als beste derde uit de EK-voorronde rechtstreeks voor het EK in Frankrijk. Na de aanslagen van 13 november 2015 is daar de veiligheid sterk opgedreven. "We zijn dankbaar voor hun gastvrijheid. Ze doen hun best, ik ben dankbaar", aldus nog Terim.

De wedstrijd Turkije-Kroatië in groep D start zondag om 15 uur in het Parc des Princes in Parijs.

bron: Belga