Eindelijk: we kunnen online shoppen bij Ikea

Eindelijk: we kunnen online shoppen bij Ikea

"De webshop vormt de digitale uitbreiding van de Ikea-woonwarenhuizen, die het hart van de klantenervaring blijven", zegt Catherine Bendayan, CEO van Ikea België. Om de activiteiten voor de webshop te ondersteunen, wierf Ikea België al meer dan 120 extra medewerkers aan.

Grotere bestellingen worden doorgaans vanuit het Ikea-distributiecentrum in Winterslag bij Genk per vrachtwagen geleverd door het Belgische VPD. Bestellingen met kleinere producten, zoals nachttafeltjes, kaarsen, lampen of kussens, worden verwerkt in het Ikea-distributiecentrum in Dortmund en geleverd via het distributienetwerk van PostNL.

Levertijd

Gemiddeld moet je twee tot zes dagen wachten vooraleer je bestelling geleverd wordt. De verzendkosten bedragen tussen 4,99 euro (voor bestellingen van minder dan 5 kg) en 229 euro (voor bestellingen van meer dan 500 kg), afhankelijk van het gewicht van de bestelling.

Ikea België zag de voorbije jaren het aantal bezoekers op de website "exponentieel" toenemen, tot meer dan 40 miljoen in 2017. De woonwarenhuizen trokken vorig jaar 15 miljoen bezoekers. Ikea is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Aarlen, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt Ikea meer dan 4.300 medewerkers.

Meest gelezen
 1. DIW2

  Na ‘The Voice’ ook grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Masked Singer’? «Hij sloeg op mijn achterwerk» (video)

 2. esmeethumb

  Zangeres getuigt over nare ervaring met Marco Borsato: «Ik was de enige die het raar vond»

 3. alexthumb

  Dit heeft het Overlegcomité allemaal beslist

 4. sarahthumb

  Vriendin van Viktor Verhulst neemt selfie in gewaagde outfit: «Wow, zo mooi!» (foto)

 5. katthumb

  Kat Kerkhofs heeft belangrijke boodschap voor haar ongeboren zoontje