Einde eenkindpolitiek doet aandelen condoomproducent dalen

Einde eenkindpolitiek doet aandelen condoomproducent dalen

De aankondiging dat Chinese koppels vanaf nu twee kinderen mogen hebben, laat zich nu ook merken op de beurs. De aandelen van Chinese bedrijven die luiers, kinderwagens en babyvoeding produceren, schieten de hoogte in. Opmerkelijk is dat een fabrikant van condooms in de hoek staat waar de klappen vallen.

Condoomproducent Okamoto Industries Inc. zag zijn aandelen met maar liefst tien procent dalen na het nieuws. Okamoto is volgens The Independent een geliefd merk onder de Chinese bevolking, maar het einde van de eenkindpolitiek weegt blijkbaar op de vooruitzichten van het Japanse bedrijf.

China is met bijna anderhalf miljard inwoners het land met het hoogste aantal inwoners ter wereld. Analisten van de investeringsbank Credit Suisse schatten dat er vanaf 2017 nog eens zes miljoen baby's bijkomen bovenop de gemiddeld 16,5 miljoen jaarlijkse geboortes. Andere analisten temperen die verwachtingen. De versoepeling van de eenkindpolitiek twee jaar geleden sloeg ook al tegen. Veel Chinezen gaven toen aan dat ze geen tijd en geld hebben voor een extra kind.