Eind 2016 wifi in kwart van Brusselse metrostations

Eind 2016 wifi in kwart van Brusselse metrostations

Voortaan kunnen reizigers gratis wifi gebruiken op de perrons van de premetro en metro, en aan de toegangspoort van metrostation Hallepoort. De komende weken volgen nog een aantal andere metrostations. Tegen het einde van 2016 zal een kwart van de stations uitgerust zijn, de resterende stations volgen in 2017. Dat kondigt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet aan. Tegen het einde van oktober zullen nog zeven stations op lijn 2 en 6 worden uitgerust: Delacroix, Clemenceau, Zuidstation, Munthof, Louiza, Naamsepoort en Troon. Eind november komen er nog elf bij: Weststation, Ossegem, Madou, Simonis/Elizabeth, Ribaucourt, IJzer, Rogier, Kruidtuin op metrolijn 2 en 6, en Beekkant, Zwarte Vijvers, Graaf van Vlaanderen, Sint Katelijne, De Brouckère, Centraal Station, Park, Kunst Wet, Maalbeek, Schuman en Merode op lijn 1 en 5. Tegen het einde van dit jaar zullen 26 van de 69 metrostations uitgerust zijn. De 43 overige stations volgen in de loop van 2017.

"Studies hebben aangetoond dat mensen graag wifi gebruiken wanneer ze wachten of onderweg zijn. Ik wilde er dan ook absoluut voor zorgen om wifi ter beschikking te stellen in de openbare ruimte en op het openbaar vervoer. Op die manier zorgen we ervoor dat mensen in Brussel met elkaar verbonden zijn", zegt Smet, die erop wijst dat het ook een manier is om te communiceren met vrienden of familie wanneer het GSM-netwerk overbelast is.

Gebruikers van het openbaar vervoer kunnen gemakkelijk inloggen op wifi.brussels, het Brusselse wifinetwerk, en landen dan automatisch op een pagina die hen, mits het ingeven van de juiste logingegevens, toegang verschaft tot het internet. "We voorzien met wifi.brussels overal in de stad gratis hotspots. We breiden ons netwerk nu uit met de Brusselse metrostations. Op die manier maken we werk van digitale inclusie. Toegang tot het internet is een basisrecht geworden", vult Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor Digitalisering, aan.

bron: Belga