Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France

Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France

Egan Bernal zal de Giro volgend jaar overslaan om zich beter te kunnen concentreren op de Tour de France. Dat vertelde de Colombiaanse Tourwinnaar vandaag op een persconferentie waar hij zijn programma voor 2020 uit de doeken deed. De 22-jarige Ineos-renner verklaarde in de marge van een criterium in zijn thuisland Colombia dat het merendeel van zijn seizoen zal draaien rond de voorbereiding op de Tour de France. Bernal wijzigt niet veel ten opzichte van zijn programma van dit jaar en zal van 11 tot 16 februari deelnemen aan de Ronde van Colombia, na eerst op 2 februari aan de start te verschijnen van zijn nationaal kampioenschap.

Van 8 tot 15 maart zal hij Parijs-Nice rijden. Vervolgens zet hij zijn seizoen voort in de Ronde van Catalonië (23-29 maart), de Ronde van het Baskenland (6-11 april) en de Ronde van Zwitserland (7-14 juni), vooraleer hij twee weken later op de afspraak wil zijn voor de Tour de France van 27 juni tot 19 juli.

Bernal zal dus niet aan de start komen van de Giro, die op 9 mei in Boedapest aanvat en eindigt op de 31e in Milaan. Wel staan de Olympische Spelen van Tokio eind juli tot begin augustus nog op het programma van de Colombiaan.

bron: Belga