Eeuweling Kirk Douglas brengt boek uit

Eeuweling Kirk Douglas brengt boek uit

Na een eeuw in Hollywood kan je natuurlijk al eens uitpakken met een straf verhaal. NY Daily News mocht het boek al inkijken. Zo rakelt Kirk Douglas op hoe hij bijna was overleden in een vliegtuigcrash. Maar zijn vrouw Anne Douglas, co-auteur van het boek, had een voorgevoel en vroeg hem niet te gaan. Hoewel het paar een stevige ruzie had, moest Kirk zijn echtgenote de volgende dag gelijk geven. Het vliegtuig was gecrasht en iedereen aan boord was omgekomen.

Tijdens de opnames van 'Spartacus', een van de bekendste rollen van Douglas, kon de acteur niet door één deur met regisseur Stanley Kubrick. De twee hadden zoveel ruzie, dat Anne suggereerde dat ze samen een psycholoog bezochten. Dat haalde niet veel uit voor de professionele relatie, maar Kubrick vond er wel de inspiratie voor zijn laatste film 'Eyes Wide Shut'.

Kirk kon het wel vinden met de toekomstige president Ronald Reagan. Hun kinderen speelden vaak samen. De vriendschap liep uiteindelijk op de klippen. Reagan kon het niet verkroppen dat zoon Douglas kritiek had op een republikeinse sticker.