Eetbare koffiebekers bij fastfoodketen KFC

Eetbare koffiebekers bij fastfoodketen KFC

De Scoff-ee wordt het nieuwe paradepaardje van de Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC). Binnenkort zal je je koffiebeker ook kunnen opeten. Hoewel het project momenteel nog in zijn kinderschoenen staat, liet het bedrijf al weten dat het werkt aan een eetbare koffiebeker. Het ziet er niet naar uit dat we er hier in België van zullen proeven. Daarvoor moet je naar het Verenigd Koninkrijk.

De beker is gemaakt in samenwerking met Robin Collective, dat zichzelf een "topleverancier van nieuwsgierig en experimenteel voedsel" noemt. "Dit soort eetbare verpakking is in lijn met wat de klant wilt. We staan voor een duurzaam en vereenvoudigd levenspatroon," zegt Brandy Wright, ontwerper bij Robin Collectives uit Londen.

De koffiebeker is gemaakt van een soort koekje, bekleed met suikerpapier en bedekt met een laagje witte chocolade. De chocolade smelt met de warme koffie. Het koekje verzacht samen met de wafel op dezelfde manier als een koekje dat gesopt wordt in koffie. De Scoff-ee wordt binnenkort samen met Starbucks' nieuwe koffieketen: Seattle's Best Coffee, voorgesteld in de KFC restaurants.

KFC is niet de eerste in zijn soort met de Scoff-ee. Er zijn al bedrijven die gelijkaardige artikelen aanbieden. Lavazza, het Italiaanse koffiemerk, produceert eetbare 'cooki-cups'. Maar de voedselgemeenschap Coolhaus overtreft iedereen en alles.  Zij verkopen ijs-broodjes gewikkeld in aardappelzetmeel bedrukt met inkt op basis van groenten. Milieubewuster kan haast niet.

"Niet alleen de eetbare kopjes smaken geweldig, maar ze ruiken ook heerlijk," zegt Brandy Wright van Robin Collective. "Geuren zoals kokoszonnecrème, vers gemaaid gras en wilde bloemen moeten positieve herinneringen oproepen die we associëren met warm weer, zonneschijn, en de zomervakantie." Hoeveel calorieën de eetbare koffiebeker bevat is niet bekend.