Eerste profzege voor Benedetti: "Ik bleef erin geloven"

Eerste profzege voor Benedetti: "Ik bleef erin geloven"

Cesare Benedetti heeft op 31-jarige leeftijd zijn eerste profzege beet. De Italiaan van Bora-hansgrohe sloot in de finale van de twaalfde Girorit nog nipt aan bij de kopgroep van drie en versloeg hen in de sprint. Benedetti was één van de 25 renners die deel uitmaakte van de vroege vlucht. Hij overleefde de klim van eerste categorie en reed samen met een elitegroepje richting finish. Op de steile slothelling moest hij een gaatje laten op Brambilla, Capecchi en Dunbar, maar in de laatste anderhalve kilometer sloot hij nog aan en sprintte hij naar de zege. "Het ging te snel bergop op het eind, maar ik bleef erin geloven", zei hij. "Ik wist dat die drie naar elkaar zouden kijken in de slotfase en dus bleef ik hard trappen. Ik heb alles uit de kast gehaald om terug te keren en dat lukte me met nog 200 meter te gaan. In de sprint klaarde ik de klus, precies zoals ik voor ogen had."

Op de Montoso had hij het niet gemakkelijk. "Op die zware klim zat ik niet vooraan, maar ik hield vol en slaagde erin om terug te keren in de afdaling. Daarna was het gewoon hopen op een goed resultaat. Ik ben geen talent, ik ben geen winnaar. Ik was ook blij geweest met een goede klassering, maar winnen is zo ongelooflijk. Ik heb zo vaak gewerkt voor anderen. Vandaag kreeg ik mijn kans, mocht ik meegaan met een grote groep en die kans, mijn eerste hier, heb ik gegrepen."

Het is al de derde ritzege voor Bora-hansgrohe in deze Giro. Eerder won het team twee keer in de sprint met Pascal Ackermann.

bron: Belga