Eerste hulp bij zomerdilemma's

Eerste hulp bij zomerdilemma's

Surfen vs. HIIT

Je ziet ze steeds meer: de hippe vogels die met een plank de golven trotseren. De sport ontleent je niet alleen het imago van een trendy surfgod, je bent ook de hele dag actief bezig in de buitenlucht en krijgt er een zongebruinde huid bovenop. Als kers op de taart kweek je een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen en geniet je van de beste training voor je schouder, rug en armspieren.

Wie zich kort en krachtig in het zweet wil werken om daarna extra lang te kunnen genieten van een apero, kiest best voor High Intensity Interval Training (HIIT). Bij HIIT worden korte intensieve oefeningen afgewisseld met minder hevige bewegingen. Weer of geen weer, je kan de training gewoon in de sportschool of in je slaapkamer thuis uitvoeren én je kan alle oefeningen aanpassen aan jouw niveau.

IJs vs. smoothie

Een zomer zonder ijs is als peper zonder zout. Terwijl de zweetdruppels over je gezicht parelen, is een lekkere crème na een ijskoude douche de beste verkoeling. Idem dito voor barbecues trouwens. Zodra de zon begint te schijnen, hebben mensen de neiging om de grill boven te halen en een uitgebreid feestfestijn te organiseren. De extra kilootjes wegen niet op tegen de ontspannen sfeer van het oerritueel en gezellige avonden met vrienden.

Als we de foodies op Pinterest en Instagram mogen geloven, zit gezond leven in de lift. Waarom zou je kiezen voor een ongezonde lekkernij als je een lijnvriendelijk alternatief uit de mouw kan schudden? Zelf een smoothie met vers fruit ineenflansen is bovendien véél leuker dan aanschuiven voor de ijskar. En in plaats van lappen vlees te braden, kan je origineel uit de hoek komen en groentenspiesjes of vis op de barbecue leggen.

Happy single vs. Vakantieliefde

 Je bent op reis en ontmoet daar plaatselijk schoon. (Die diepblauwe ogen! Die betoverende glimlach! Dat sexy kontje!) De zon, gemoedelijke sfeer en cocktails doen de rest. Je vlam met einddatum is perfect om allerlei clichés mee uit te proberen, zoals romantische wandelingen op het strand of een picknick onder de Eiffeltoren. Ook handig is dat je er meteen een vakantiegids bij hebt die je alle verborgen plekjes en restaurants voor locals toont.

Een soloreis dwingt je om uit je comfortzone te stappen en geeft je de kans om je bucketlist af te werken. In je uppie op stap gaan maakt je ook onafhankelijker en boost je zelfvertrouwen. Terug thuis kan je uren doorbrengen met je vrienden, naar hartenlust shoppen of door een museum slenteren zonder dat iemand je vertelt dat je moet opschieten.

Fototoestel vs. foto-model

Sommige mensen zeulen tijdens de zomermaanden voortdurend een gigantische camera mee om alle onvergetelijke momenten vast te leggen op de gevoelige plaat. Als jij tot die groep behoort, kan jij stoefen met indrukwekkende Instagram-plaatjes en je vriendenkring jaloers maken met foto's van je laatste reis. Nog beter is het bundelen van alle foto's tot een album, zodat je in een nostalgische bui alle kiekjes kunt doorbladeren.

Onder het mom “wees een reiziger, geen toerist”, kan je er ook voor kiezen om je toestel thuis te laten. Dan moet je jezelf nooit in duizend bochten wringen voor een oogverblindende selfie, noch moet je je zorgen maken over een peperdure camera die onbewaakt op het strand achterblijft terwijl jij een verfrissende duik neemt. De kans is ook groot dat iemand uit je gezelschap een camera bij zich heeft, zodat je achteraf verschillende foto's hebt waar je zelf op staat te schitteren.

Postkaartjes vs. whatsappberichten

Anno 2016 is het al smartphones en andere technologische snufjes wat de klok slaat, maar desondanks zijn pen en papier wel bezig aan een revival. Net als het parfum van je moeder of versgebakken koekjes van je oma, brengen postkaarten heel wat jeugdsentiment met zich mee. Er is dan ook niets wat het thuisfront gelukkiger maakt dan een handgeschreven, persoonlijke tekst.

Postkaarten dateren uit de periode dat berichten nog verstuurd werden met de postduif. In plaats van tijd te verliezen aan een zoektocht naar een vergeeld kaartje en postzegel, kan je beter via sociale media jouw familieleden en vrienden live op de hoogte houden van jouw avonturen. Een snap van een duikcursus in Thailand of whatsappbericht over een overnachting in een woestijn laat de thuisblijvers meegenieten van jouw belevenissen.

Liesbeth De Corte