Eerste ‘Google Shop' geopend in Londen

Eerste ‘Google Shop' geopend in Londen

'The Google Shop' is de eerste fysieke winkel van Google. Het is gevestigd in het gebouw van Curry's PC World op de Tottenham Court Road in Londen, een straat met verschillende elektronicazaken. De winkel zal uiteraard de eigen producten verkopen: tablets en gsm's met het besturingssysteem Android, de Chromebook laptops en de digitale mediaspeler Chromecast. In de winkel zullen er ook demonstraties gehouden worden over de online veiligheid en het gebruik van Google-apparaten.

RONDVLIEGEN MET GOOGLE EARTH

James Elias, de marketingdirecteur van Google in het Verenigd Koninkrijk legt uit: «We zijn heel enthousiast om onze eerste winkelruimte voor te stellen in Londen. Het tempo waarop onze klanten nieuwe producten kopen is ongelofelijk. Toch is de manier waarop we producten kopen al jaren dezelfde. Mensen zijn vaak op zoek naar nieuwe winkelervaringen. Met de 'Google Shop' bieden we aan onze klanten een speel-, leer-, en experimenteerruimte.»

Zo zijn er verschillende workshops en evenementen in de nieuwe winkel van Google. ‘Virtual Space Camps' leert kinderen omgaan met programmeren. Leerkrachten kunnen dan weer potentiële educatieve apparaten uittesten op de 'Open House' workshop. Via het scherm 'Portal', dat werkt met 'Google Earth', kunnen kijkers rondvliegen doorheen de wereld. Ook hebben klanten de kans om in de winkel een film te bekijken via de 'Chromecast Pod'.

Ainsley Skyes, de projectmanager van Curry's PC World is blij met de samenwerking met Google. «Dit is een nieuwe en innovatieve manier om onze klanten meer te betrekken. Door een ruimte te creëren voor te leren en spelen, is er een nog grotere interactie tussen de klanten en de winkel. Experten van Google zorgen voor een maximale ervaring door hulp te bieden aan de bezoekers.»

Eerder opende Google al een winkel in diezelfde straat genaamd Chrome Zone en ook in Australië waren er al enkele Google-winkels. Dit is echter de eerste keer dat de internetgigant een winkel opent onder eigen naam. Google is niet van plan om het bij deze ene winkel te houden. Later wil het bedrijf nog meer winkels openen In groot-Brittannië.

De winkel heeft wel enkele gelijkenissen met de Apple -store. Ook hier is er personeel die de klant met raad en daad bijstaat. Net zoals Apple wil Google de klanten de software en hardware laten uitproberen nog voor ze het product kopen.