Eerste Burger King opent tegen zomer 2017

Eerste Burger King opent tegen zomer 2017

Eind juli raakte bekend dat QSR de Quick-restaurants in België en Luxemburg overneemt van de Franse eigenaar Groupe Bertrand en dat QSR Burger King in ons land zal lanceren.

Vandaag gaf QSR wat meer toelichting: het eerste Burger King-restaurant is voorzien tegen de zomer van 2017. Waar de eerste Burger King opent, werd nog niet bekendgemaakt. Het aantal openingen zal geleidelijk aan worden opgedreven in de daaropvolgende jaren. Op hoeveel zaken de nieuwe keten mikt, is evenmin duidelijk.

Maar ook het merk Quick blijft behouden, aldus de overnemer. "De twee merken gaan naast elkaar bestaan", luidt het in een persbericht. QSR ziet in ons land zowel ruimte voor het nieuwe Amerikaanse merk als voor een "sterk historisch merk" als Quick, luidt het bij het bedrijf.

QSR zal zich naast de lancering van Burger King dan ook toeleggen op de herlancering van Quicks activiteiten. Een nieuwe CEO - Kevin Derycke, al enkele jaren directielid van Quick - zal het transformatieproces leiden. In Gembloers opent in september zelfs een nieuw Quick-restaurant. Er komt ook een nieuwe Quick-campagne, die de Belgische identiteit van het merk in de verf zal zetten.

Foto AFP / A.C. Poujoulat