Eerste Belgische Burger King opent in Antwerpen

Eerste Belgische Burger King opent in Antwerpen

Sinds de hamburgerketen de overname van Quick bekendmaakte, wachten fastfoodliefhebbers op de opening van het eerste filiaal in ons land. Dat ging eerst in Brugge zijn, maar uiteindelijk zal in juni de eerste Belgische Burger King zijn deuren openen bij de Kinepolis van Antwerpen. In juli volgt Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, en in augustus komt er een Burger King rechtegenover het station van Namen.

Zusterbedrijf Quick blijft bestaan

"In vijf jaar willen we 35 tot 40 nieuwe zaken openen", zegt Kevin Derycke, de CEO van Burger Brands Belgium, dat eigenaar is van zowel Quick als de Belgische Burger Kings, in De Tijd. In 2017 zullen in totaal acht Burger Kings geopend worden op nieuwe adressen, en nog eens een onbekend aantal Quick-zaken zal worden omgevormd tot Burger Kings. Die omvorming kost tussen de 700.000 en 1,2 miljoen euro per restaurant.

Natuurlijk willen ze niet alle Quicks ombouwen tot Burger Kings, omdat beide merken elkaar aanvullen. "Quick is populair bij gezinnen en 30-plussers. Burger King ontvangt vooral jongeren tussen 25 en 35 jaar. Bovendien is het Belgische merk Quick onbekend bij toeristen."