Eerder natte en abnormaal kalme herfst achter de rug

Eerder natte en abnormaal kalme herfst achter de rug

De afgelopen herfst - september tot en met november - was eerder nat met een abnormaal hoog aantal dagen met neerslag, maar ook kalm met een abnormaal lage gemiddelde windsnelheid. Voorts zijn er normale waarden voor de neerslaghoeveelheid, gemiddelde temperatuur en zonneschijnduur opgetekend. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht van het KMI. In de herfst viel er in totaal 226,5 mm neerslag op 63 dagen in Ukkel, terwijl dat normaal 219,9 mm op 51 dagen is. De zon scheen 306 uur en 55 minuten (normaal 322 uur). De gemiddelde windsnelheid bedroeg dan weer slechts 3,3 meter per seconde, terwijl dat normaal 3,6 m/s is.

De gemiddelde temperatuur in Ukkel bedroeg 11,3 graden Celsius, terwijl dat normaal 10,9 graden is. De gemiddelde maximumtemperatuur lag op 14,7 graden (normaal 14,4 graden) en de gemiddelde minimumtemperatuur op 8,2 graden (normaal 7,6 graden).

De maand oktober was nog abnormaal warm, maar de normale temperaturen van september en november leidden tot een normale seizoenstemperatuur in Ukkel.

bron: Belga