Eentonig masturberen is ook nefast voor vrouwen

Heb je al gehoord van het 'death-grip-syndroom'? Als mannen te vaak en te hard masturberen op dezelfde manier, zou hun penis gevoelloos worden en kunnen er erectieproblemen optreden. Nu zouden ook vrouwen slachtoffer kunnen worden van het 'death-grip-syndroom'.
door
Janne
Leestijd 1 min.

De term 'death-grip-syndroom' komt uit een column uit 2013. Volgens de column komt het syndroom vaak voor bij mannen die moeilijk een orgasme kunnen bereiken met een partner, doordat ze al sinds hun tienerperiode dezelfde manier masturberen.

Unieke positie

Volgens seksuoloog en sekstherapeut Isiah McKimmie komt het syndroom echter ook bij vrouwen voor. “Maar gewoon niet zoveel als bij mannen. Soms hebben vrouwen zichzelf aangeleerd hoe ze door te masturberen zichzelf een orgasme kunnen geven. Maar dat gebeurt op een bepaalde manier of door een specifieke positie aan te nemen die moeilijk na te bootsen is tijdens de seks", vertelt ze aan Vice.

Vrouwen bespreken dit probleem minder dan mannen. Daarom wordt er vaak verondersteld dat het 'death-grip-syndroom' enkel mannen kan treffen.

Geen paniek

"Er is echter geen reden tot paniek", springt seksuoloog Cyndi Darnell bij. "Deze patronen kunnen op een heel gemakkelijke manier afgeleerd worden. Het is niet permanent."