Eens een bedrieger, niet altijd een bedrieger

Eens een bedrieger, niet altijd een bedrieger

Er zijn verschillende redenen die iemand drijven tot vreemdgaan. "Vaak zijn mensen ontrouw omdat ze iets missen in hun relatie", vertelt sekstherapeute Sari Cooper aan het magazine Health. "Passie, emotionele intimiteit, spannende seks of bevestiging. Een verlangen naar verandering zorgt ervoor dat zij hun partner bedriegen."

Oordeel niet te snel

"Als je lief al eens iemand bedrogen heeft, ga er dan niet meteen vanuit dat het verleden zich zal herhalen", gaat Cooper verder. "Sommige mensen hebben echt spijt. Zij zijn beschaamd en walgen van zichzelf. Bovendien is er altijd ruimte voor verandering. Het is niet omdat je partner ooit een scheve schaats gereden heeft, dat hij dat zonder twijfel opnieuw zal doen."

Vertrouwen

Als jullie de relatie een tweede kans willen geven, is het belangrijk om vertrouwen op te bouwen. "Dat is niet gemakkelijk", vertelt psycholoog Rachel Needle. "Praat met elkaar en zoek desnoods professionele hulp. Las minstens één keer per week een dateavond in waarop jullie zowel fysiek als emotioneel aandacht aan elkaar besteden. Het is een zware opdracht om elkaar opnieuw te leren kennen en 100% te vertrouwen. Maar als jullie hier in slagen, zullen jullie sterker zijn dan ooit."