Een werknemer op vijf kampt met ‘kerststress'

Een werknemer op vijf kampt met ‘kerststress'

Kerstmis en nieuwjaar gaan doorgaans gepaard met veel gezelligheid, denk maar aan alle decoratie, feestmaaltijden en versierde kerstbomen. Maar jammer genoeg brengt deze periode ook veel stress met zich mee, zo blijkt uit een onderzoek bij 1.000 werknemers in opdracht van uitzendbureau Tempo-Team. Ruim 10% klaagt bovendien dat ze te veel overuren moeten kloppen en dat er extra personeel nodig is om de kerstdrukte op de werkvloer beter de baas te kunnen.

Maar volgens Valérie Denis, verantwoordelijke CSR bij de HR-dienstverlener, is de spanning op het werk niet de enige oorzaak van kerststress. "Mensen hollen buiten de werkuren van hot naar her om de laatste kerstinkopen te doen en alle eindejaarsdiners bij te wonen. Het verrast dus niet dat heel wat werknemers al moe zijn nog voor aanvang van de feesten", vertelt Denis aan Metro.

Ondanks de extra werklast, vindt de helft van de werknemers werken tijdens de kerstperiode prettiger dan tijdens de rest van het jaar. Daar zit onder meer de gezellige kerstsfeer voor iets tussen.