Een vriendje huren? Het kan in Japan

Een vriendje huren? Het kan in Japan

Het bedrijf doopte zichzelf 'Real boyfriend Rental Nagoya' en pakt uit met een arsenaal aan zowel knappe als 'bereikbare' mannen, zodat er voor elk wat wils is. De mannen die bij dit bedrijf staan ingeschreven zijn tussen de 19 en de 57 jaar. Je kunt ze selecteren op foto, maar ook op basis van naam, leeftijd, bloedgroep, lengte, gewicht en de straal waarin de mannen willen daten.

Het bedrijf biedt verschillende soorten dates aan: iets drinken of karaoke zingen, een hapje eten, shoppen, wandelen in het park (met en zonder hond), een concert samen en zelfs een uitstap naar een pretpark of een dierentuin behoren tot de opties. Op de site is het niet helemaal duidelijk hoe ver deze vriendjes gaan in hun dienstverlening, en ook over de prijs blijft de site op de vlakte. Mogelijk gaat het hier om een stevige duit.

Een sterke schouder

Staat jouw hoofd niet op daten en heb je eerder iemand nodig om eens goed uit te huilen? Ook dat is mogelijk in Japan. Via de service Ikemeso Danshi, wat vrij vertaald kan worden als 'knappa mannen die huilen', kun je namelijk een man inhuren die zijn schouder ten dienste van jouw verdriet stelt.

De service werkt als volgt: je plaats een bestelling op de site voor een bepaald type man, waarbij je kan kiezen tussen een bad boy, een tandarts en een wijze, oude man. Vervolgens komt de man naar keuze thuis of op kantoor langs, waar jullie samen naar een emotionele film kijken. Zodra de tranen op gang komen, plaatst de man zijn hand op de muur achter jullie, raakt hij je wangen zachtjes aan en veegt hij met een tissue de tranen weg. Het nadeel? Voor zo'n huilsessie moet je wel 60 euro neertellen.

Founder Hiroki Terai startte twee jaar geleden al met gezamenlijke groepstherapie, die mensen aanzet om samen te huilen, en bracht het afgelopen jaar ook het boek Handsome men in tears uit.