Een van de twee Republikeinse tegenstanders van Trump gooit handdoek in de ring

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joe Walsh, een van de (kansloze) tegenstanders van president Donald Trump voor de Republikeinse voorverkiezingen, gooit de handdoek in de ring. Dat melden Amerikaanse media. Hij gaf aan alles te doen om Trump te verslaan, inclusief de Democratische kandidaat te steunen. "Ik ben kandidaat geworden omdat ik vond dat het heel belangrijk was dat er een Republikein was die elke dag kon aangeven hoe slecht deze president het doet", zei Walsh aan nieuwszender CNN. De conservatief liet ook weten er alles aan te doen om Trump te stoppen en dus ook de Democratische kandidaat te steunen. "Trump is momenteel letterlijk de grootste bedreiging voor ons land. Elke Democraat zou het beter doen dan hij", zei hij nog.

Walsh beschuldigde de Republikeinse partij er ook van een sekte te zijn en zei dat Trump niet te verslaan is bij de primaries. "Er is dus geen enkele reden voor mij of voor eender welke andere kandidaat om het tegen hem op te nemen". Zelf stemde Walsh in 2016 voor Trump. Hij verontschuldigde zich vrijdag dat hij mee had geholpen een "ongeschikte oplichter" in het Witte Huis te brengen.

Walsh eindigde maandag bij de caucus in Iowa op de derde plaats met 1,1 procent. Trump haalde 97,1 procent van de stemmen binnen. Bill Weld, nu nog de enige tegenstander van Trump, haalde 1,3 procent.

Het was van in het begin duidelijk dat Walsh (of Weld) geen kans maakte tegen Trump. CNN meldt wel dat de Republikein George Conway, de echtgenoot van Trumps adviseur KellyAnne Conway, hem steunde en geld doneerde aan zijn campagne. George Conway, een advocaat, is een zeer uitgesproken tegenstander van Trump.

bron: Belga