Eén uur aanschuiven op E40 richting kust in Nevele door werken

Door de wegenwerken op de E40 richting kust in Nevele staat er deze namiddag een file vanaf de Gentse deelgemeente Sint-Denijs-Westrem en loopt de wachttijd op tot een uur. Dat melden de wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum. Het Agentschap Wegen en Verkeer is net als vorig weekend om 11 uur gestart met een voegherstelling op de brug over het Schipdonkkanaal in Nevele, waardoor tot en met maandag om 6 uur maar één rijstrook beschikbaar is in de richting van de kust.

Rond 14 uur staat er een file van Sint-Denijs-Westrem tot Nevele en is het een uur aanschuiven. Bestuurders op de E40 wordt aangeraden om de afrit Drongen niet te nemen, omdat het verkeer daar vastloopt door werken op de N466. De wegpolitie vraagt om de dynamische borden boven de snelweg te volgen voor routeadvies.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt autobestuurders vanuit Antwerpen richting kust de E34 aan. Van Gent naar Brugge wordt de E17 tot Kortrijk en daarna de E403 aanbevolen en van Gent naar Oostende rijden autobestuurders beter via de R4 richting Zelzate en daarna de E34.

bron: Belga